ДТЕК вимагатиме кримінальної відповідальності для всіх причетних до махінацій з єврооблігаціями, зокрема у Великобританії

ДТЕК ВДЕ офіційно повідомила посадовців держпідприємства "Гарантований покупець" про юридичні наслідки їхніх незаконних дій, зазначили у пресслужбі
Фото: renewables.dtek.com
Компанія ДТЕК ВДЕ добиватиметься притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, які вчинили незаконні дії із засобами цільових єврооблігацій, як на території України, так і в юрисдикції іноземних держав, насамперед Великобританії, де емітовано цільові єврооблігації. Про це йдеться у заяві компанії, опублікованій 29 листопада на її сайті.

"Будь-які спроби посадових осіб державної компанії "Гарантований покупець" використати кошти, що підлягають виплаті підприємствам ДТЕК ВДЕ, у розмірі 3,04 млрд грн не за цільовим призначенням розцінюватимуться як дії, що мають ознаки зловживання службовим становищем, перешкоджання законній господарській діяльності підприємств ДТЕК ВДЕ та їх навмисній дискримінації", – ідеться у заяві.

ДТЕК ВДЕ офіційно повідомила посадовців держпідприємства "Гарантований покупець" про юридичні наслідки їхніх незаконних дій, зазначили у пресслужбі.

"ДТЕК ВДЕ закликає керівництво ДП "Гарантований покупець" утриматися від незаконних дій щодо залишку коштів, отриманих від розміщення цільових "зелених" єврооблігацій", – ідеться у повідомленні.

Контекст:

Європейський банк реконструкції та розвитку 7 листопада інвестував у облігації НЕК "Укренерго" $75 млн, щоб компанія змогла виплатити борги виробникам електроенергії із поновних джерел.

За інформацією "Обозревателя"увечері 13 листопада Кабмін на рівні "Ощадбанку" заблокував погашення боргів перед "зеленими" інвесторами на суму 19,3 млрд грн.

Після дій із грошима з боку ДП "Гарантований покупець" впали котирування єврооблігацій НЕК "Укренерго" та суверенні кредитні показники держави Україна.

"Обозреватель" писав, що 15 листопада виплати отримали всі компанії, окрім ДТЕК ВДЕ.

Компанія ДТЕК ВДЕ заявила про дискримінацію у погашенні заборгованості перед підприємствами "зеленої" генерації та висунула вимогу провести негайне розслідування дій посадовців. ДТЕК веде підготовку до юридичного захисту своїх прав та відшкодування збитківзавданих компанії та інвесторам унаслідок махінацій уряду з розподілом коштів європейських кредитів.