Дуда висловив сподівання, що наступного року Україна відсвяткує День Незалежності вільною від російської агресії

Зеленський подякував Дуді за побажання в День Незалежності
Фото: EPA

Президент України Володимир Зеленський 24 серпня провів телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Про це Зеленський повідомив у Telegram.

"Завжди приємно спілкуватися з Анджеєм Дудою. Дякую за теплі привітання з Днем Незалежності. У 1991 році Польща визнала нашу незалежність одразу після референдуму. Вона була лідером тоді й залишається лідером зараз. Я щиро вдячний польському народу за всю підтримку", – написав Зеленський.

Дуда у Twitter заявив, що День Незалежності України сьогодні має "особливо символічний вимір".

"Російська агресія є перевіркою довіри для демократичних держав вільного світу. Якщо вони допоможуть Україні захистити себе й залишитися незалежною, переможуть свобода й міжнародне право. Якщо Україна потоне в темряві російської окупації, переможуть насильство й зло. Польща завжди була на боці свободи й незалежності. Польща підтримує вільну та незалежну Україну!" – написав він.

Канцелярія польського президента заявила, що Дуда з нагоди Дня Незалежності передав президентові України "побажання справедливого миру, висловивши також сподівання, що наступного року Україна знову відсвяткує цей день по-справжньому незалежною – вільною від російської агресії".

"Польща була першою європейською країною, яка визнала незалежність України 32 роки тому", – додали у пресслужбі.

Контекст:

Польща послідовно підтримує Україну в її боротьбі проти російської агресії, надаючи військову й гуманітарну допомогу. Також Польща підтримує євроінтеграцію України та її бажання вступити в НАТО.

31 травня Дуда повідомив, що країна допомогла Україні на $7–8 млрд (або 1,5% від ВВП країни).