Порошенко про поданий у Держдуму РФ законопроект про невизнання виборів президента України: Думаю, що це хвороба

Порошенко: Коли хтось вносить до Державної думи РФ законопроект про невизнання виборів в Україні – це просто означає, що вони думають, що це є територія Російської Федерації
Фото: president.gov.ua

26 березня лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський повідомив, що його політсила внесла в Держдуму законопроект про невизнання виборів президента України, призначених на 31 березня. Президент України Петро Порошенко, який балотується на другий строк, заявив, що цей факт підтверджує справжню позицію Москви і демонструє, для чого Росія хотіла скерувати своїх спостерігачів на вибори.

Президент України Петро Порошенко порівняв із хворобою внесення до Держдуми Росії законопроекту про невизнання президентських виборів в Україні. Про це він заявив в ефірі телеканала "Інтер" увечері 28 березня.

"Я думаю, що це діагноз. Думаю, що це хвороба. Коли хтось вносить до Державної думи РФ законопроект про невизнання виборів в Україні – це просто означає, що вони думають, що це є територія Російської Федерації. Вони думають в ідеологемі "единого народа", – сказав Порошенко.

За його словами, внесення цього законопроекту підтверджує справжню позицію РФ і демонструє, для чого країна хотіла скерувати своїх спостерігачів в Україну на вибори президента.

9 січня глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що на вибори президента не пустять спостерігачів із Росії. У МЗС РФ заявляли, що будуть домагатися присутності на виборах російських спостерігачів.

7 лютого 2019 року Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким присутність російських спостерігачів на виборах в Україні заборонено. Він набув чинності 28 лютого.

26 березня лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський повідомив, що його політична сила внесла в Держдуму проект закону про невизнання президентських виборів в Україні. Він заявив, що "підрахунок голосів вестимуть під контролем СБУ". На думку політика, у таких умовах можна сфальсифікувати підсумки голосування й "оголосити той результат, який вигідний Порошенку".

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. 8 березня Центрвиборчком затвердив остаточний список із 39 кандидатів у президенти.