"Дзеркало тижня" назвало Єрмака віцепрезидентом. Мостова пояснила, що це був сарказм

Зеленський призначив Єрмака (на фото) главою Офісу президента 11 лютого
Фото: Офіс Президента України / Facebook

ZN.UA опублікувало новину про те, що глава Офісу президента України Андрій Єрмак привітав з обранням нового президента США. У заголовку Єрмака назвали віцепрезидентом. Головна редакторка видання Юлія Мостова повідомила, що надалі главу ОПУ не називатимуть віцепрезидентом.

Видання ZN.UA у новині про те, що глава Офісу президента України Андрій Єрмак привітав із перемогою на виборах президента США кандидата від Демократичної партії Джо Байдена, назвало главу ОПУ віцепрезидентом. Новину було опубліковано 7 листопада на сайті ZN.UA.

У заголовку йдеться "Віцепрезидент Єрмак привітав нового президента США". У тексті замітки називають тільки офіційну посаду глави Офісу президента. У ній зазначено, що Байдена привітали Єрмак і президент України Володимир Зеленський.

"Незважаючи на дипломатичну освіту, Андрій Єрмак не усвідомлює, що президентів держав з обранням вітають глави держав, а не керівники їхніх патронатних служб. Не по чину", – ідеться в новині.

Головна редакторка ZN.UA Юлія Мостова в коментарі "Детектор медіа" сказала, що надалі видання не називатиме Єрмака віцепрезидентом, це був сарказм.

"Для розумних читачів, які, по-перше, мають почуття гумору, а, по-друге, відслідковують постійні заступи глави ОП за межу його повноважень, титрування його як віцепрезидента стало абсолютно зрозумілим сарказмом. Комусь потрібні були лапки, але "Дзеркало тижня" – не ситком, де підказують, коли сміятися", – зазначила головна редакторка.

Зеленський призначив Єрмака главою ОПУ 11 лютого. До цього він працював помічником президента.

У США 3 листопада відбувалося основне голосування на виборах президента. На посаду претендувало понад 10 кандидатів, головними конкурентами були республіканець Дональд Трамп і демократ Байден. За даними, озвученими 7 листопада телеканалами CNN, ABC News і Fox News, Байден набрав від 273 до 290 голосів членів колегії вибірників, що гарантує йому перемогу на виборах.

Байден після оголошення цих результатів заявив про свою перемогу, а Трамп – що подасть позови до судів і "не заспокоїться", поки не доб'ється "чесного підрахунку голосів", він вважає, що "ці вибори ще далекі від завершення".