Екссекретар Криворізької міськради Котляр, якого у "Слузі народу" назвали зрадником, вийшов із фракції і склав мандат

Однопартійці звинуватили Котляра у зраді, сам він вважає своє рішення єдино правильним
Фото: 1kr.ua
Колишній секретар міськради Кривого Рогу Олександр Котляр, якого було обрано депутатом від партії "Слуга народу", вийшов із фракції і склав свої депутатські повноваження. Про це Котляр заявив на позачерговій сесії міськради 31 серпня, повідомляє "Радіо Свобода".

"У зв'язку з тим, що минулого тижня я склав повноваження секретаря міської ради, та враховуючи те, що я обирався депутатом від політичної партії "Слуга народу", єдиним правильним для себе рішенням вважаю скласти із себе депутатські повноваження", – сказав він і висловив надію, що розпочаті ним проєкти продовжать його колеги.

За те, щоб позбавити Котляра депутатського мандата, проголосував 51 депутат із 53 присутніх.

Пресслужба криворізького осередку "Слуги народу" повідомила у Facebook, що напередодні в місто приїхало керівництво партії – голова політсили Олександр Корнієнко та голова парламентської фракції Давид Арахамія. Вони заявили, що Котляр, "зрадив своїм вчинком усю команду", його необхідно виключити із фракції в міськраді і він не може більше залишатися депутатом.

"Своїм вчинком Котляр міг створити враження, що "Слуга народу" не хоче брати на себе відповідальність за те, як живе Кривий Ріг, за те, чи стабільно буде працювати міське господарство та соціальна сфера", – сказав Корнієнко.

На його думку, дії Котляра – це "гра на користь політичних сил, які вдаються до безпідставних і цинічних звинувачень "Слуги народу" у смерті міського голови Костянтина Павлова".

Контекст:

Котляр як секретар міськради мав до наступних виборів виконувати обов'язки міського голови замість загиблого мера Кривого Рогу Костянтина Павлова. Проте 25 серпня Котляр відмовився від своєї посади.

"Я неодноразово чув, що я перша особа, зацікавлена в тому, що сталося [з Павловим]. Я ніколи в житті не тримався за посади, я не коїв вчинків, за які було б соромно... Якщо я залишуся, я весь час відчуватиму криваві слова за своєю спиною", – сказав Котляр.

Замість нього секретарем міськради і, відповідно, в.о. міського голови обрали колишнього мера міста Юрія Вілкула.

Фракція депутатів "Слуги народу" у Криворізькій міській раді назвала відставку Котляра "зрадою".