Філатов про Зеленського: Якщо радикалам здасться, що пахне колабораціонізмом із Кремлем, то сценарій захоплення влади можливий

Філатов: Зеленський почав поїдати і біло-блакитний електорат
Фото: Дніпровська міська рада / Facebook

У разі перемоги актора Володимира Зеленського на виборах президента України на країну чекають потрясіння, вважає мер Дніпра Борис Філатов.

Рейтинг актора Володимира Зеленського зростає в Дніпропетровській області, заявив мер Дніпра Борис Філатов в інтерв'ю LIGA.net, опублікованому 8 лютого.

"Нехай пробує рвонути цю штангу. Я дивлюся за нашими соцопитуваннями – за нього дуже багато людей у нашому регіоні. Щодо Дніпра не скажу, а в Кривому Розі – до 40%. Він почав поїдати і біло-блакитний електорат. Традиційно сильні біло-блакитні в нашому регіоні провалилися до 15%. Дається взнаки рідний для Зеленського регіон. Але, головне, Зеленського всі бачать своїм: євреї, креативний клас, молодь, колективний "проти всіх" і російськомовне населення. Народ усе одно розчарується, а Зеленському доведеться відповідати на незручні запитання, ухвалювати непопулярні рішення", – заявив Філатов.

На його думку, унаслідок перемоги Зеленського на Україну "чекають потрясіння".

"Оцінює він ризики? Найпростіше сказати: зараз домовимося з [президентом Росії Володимиром] Путіним. Як пишуть журналісти, на зустрічі послів Зеленському поставили запитання – а що буде, якщо радикали захоплять урядовий квартал? Я знаю багатьох радикалів, вони мої друзі і побратими. Там є такі настрої", – сказав Філатов.

"До чого ви згадали захоплення влади?" – запитав журналіст.

Мер Дніпра відповів: "Після таких заяв Зеленського про Путіна".

"Якщо радикалам здасться, що пахне колабораціонізмом із Кремлем, то такий сценарій можливий", – додав він.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018-го. Усього зареєстровано 44 кандидатів.

В інтерв'ю "Українській правді", опублікованому 21 січня, Зеленський заявив, що його головною метою як президента в разі перемоги в перегонах стане припинення стрільби на Донбасі. Журналіст запитав, як майбутній кандидат уявляє собі переговори з президентом Росії Володимиром Путіним щодо Донбасу. Зеленський відповів: "Насамперед, я хочу, щоб припинили стріляти". "Ось ці домовленості, я думаю, не дуже складні. Мені здається, що можна домовитися. Перше – припинити вбивати. Це важливо – зберегти наших людей", – сказав актор.