Fozzy Group звільнила свого топменеджера після скандалу. Він називав Басту "красавою", а носіння вишиванок – "...банутою звичкою"

Баранського звільнили за підсумками зустрічі з керівництвом компанії
Скріншот: Точка G // как зарабатывают в IT / YouTube
Компанія Fozzy Group 29 червня у Facebook повідомила, що маркетинг-директор одного зі стартапів компанії Слава Баранський припиняє співпрацю з Fozzy Group.

27 червня одеський активіст Сергій Стерненко опублікував скріншоти заяв Баранського в Stories. Сам Баранський писав, що Stories були закритими, їх бачили лише друзі. Він зробив висновок, що і для друзів "перегнув палицю".

На скріншотах були висловлювання, які у Fozzy Group назвали непатріотичними, а Баранський визнав грубими й цинічними. Зокрема, він називав російського репера Басту "красавою", носіння вишиванок – "...банутою звичкою", а народну пісню "Гей, пливе кача", яка стала широко відома як реквієм за героями Небесної сотні, – "сільською піснею".

Пізніше Баранський написав, що йому "вкрай шкода" і що в нього – проукраїнська позиція.

У Fozzy Group підкреслили, що не поділяють висловлювань свого співробітника, які спровокували скандал у соцмережах.

"Оскільки співробітники є нашою цінністю, то основою для рішення щодо цієї ситуації стала особиста зустріч керівників компанії зі Славою. За підсумками зустрічі повідомляємо, що від сьогодні Слава Баранський припинив роботу в групі компаній Fozzy Group. Наші принципи залишаються непохитними, ми продовжуємо працювати для розвитку України і добробуту суспільства в цілому", – додали в компанії.

Контекст:

На сторінці Баранського в Instagram зазначено, що він – колишній головний редактор російського видання "Лайфхакер". У 2018 році він розповідав у інтерв'ю YouTube-каналу "Точка G", що володіє 10-відсотковою часткою порталу.

Він рік працював у компанії "Яндекс". За словами Баранського, він звільнився звідти через конфлікт із менеджментом.