Фракція "Голос" у Київраді виключила депутата Богатова за напад на стендапера

Богатов відмовився добровільно здавати мандат депутата Київради
Фото: Константин Богатов / Facebook
Депутат Київради Костянтин Богатов відмовився добровільно здавати мандат, тому хоча він більше не член фракції, позбавити його депутатського мандата зможуть не раніше ніж восени.

Фракція партії "Голос" у Київраді виключила зі свого складу депутата Костянтина Богатова після інциденту між депутатом і стендап-коміком Владом Капицею у столичному арт-центрі "Братислава". Про це повідомляє пресслужба партії.

Виключити Богатова із фракції рекомендувала політрада партії "Голос".

"Костянтин Богатов більше не є частиною нашої команди. Фракція "Голосу" в Київраді проти будь-якого насилля як реакції на інакші культурні вподобання чи мистецькі смаки і не толеруватиме таких дій", – ідеться в повідомленні.

Водночас у пресслужбі уточнили, що Богатов відмовився добровільно здавати мандат, тому фракція "дочекається можливості відкликати його за рішенням громади".

У "Голосі" подякували депутату "за його багаторічні проєкти для громади Києва" і висловили надію, що він справами відновить свою репутацію.

Як пояснює LIGA.net, у липні 2020 року Рада ухвалила зміни до закону про статус депутатів місцевих рад, які дають змогу припинити функції депутата місцевої ради за народною ініціативою. Відкликання можуть ініціювати як виборці, так і місцевий осередок партії, від якої обирався депутат. Право вносити пропозицію про відкликання депутата за народною ініціативою, відповідно до закону, з'являється не раніше ніж за рік від моменту набуття таких повноважень. Місцеві вибори в Україні відбулися восени 2020 року.

14 лютого Богатов напав на стендапера і сценариста YouTube-каналу "Телебачення Торонто" Капицю під час стендап-шоу в київському кінотеатрі "Братислава". Депутату не сподобалася нецензурна лексика у виступі, хоча про це заздалегідь попереджали, і, за словами Капиці, раптово вдарив його по обличчю. Пізніше депутата вивів із залу поліцейський.

У "Голосі" назвали дії депутата неприпустимими, а інцидент у "Братиславі" – "ганебним". Сам Богатов попросив вибачення в Капиці і сказав, що застосовувати силу було "недоцільно".

Богатов був третім номером у списку партії "Голос" до Київради.