Фукс назвав головних, на його думку, претендентів на посаду мера Харкова

Останні 10 років мером Харкова був Кернес
Фото: city.kharkov.ua
Бізнесмен Павло Фукс вважає, що на вибори мера Харкова може вплинути підтримка кандидата президентом Володимиром Зеленським.

Головними претендентами на посаду мера Харкова будуть секретар Харківської міськради Ігор Терехов і ексмер міста Михайло Добкін. Таку думку друг Кернеса бізнесмен Павло Фукс висловив "Українській правді" в інтерв'ю, опублікованому 21 січня.

"Я поки не знаю, хто на них піде. Найсильніші кандидати зараз – Терехов, Добкін. Далі – [нардеп від "Опозиційної платформи – За життя" Олександр] Фельдман, можливо, [позафракційна нардепка, ексголова Харківської облдержадміністрації Юлія] Світлична. Плюс ми ж не знаємо, кого Зе (президент Володимир Зеленський. – "ГОРДОН") буде підтримувати", – сказав він.

Бізнесмен вважає, що нові вибори мера відбудуться в жовтні, тому що в березні їх провести "нереально".

Фукс висловив упевненість, що бізнесмен Олександр Ярославський і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на виборах мера підтримають Терехова.

"Бо всі знають, хто це такий. Але це ж вибори, це важко вгадати", – підкреслив Фукс.

Позачергові вибори мера Харкова мають провести у зв'язку зі смертю у грудні 2020 року обраного міського голови Геннадія Кернеса. Він виграв вибори, набравши в першому турі 60,34%. Із середини вересня Кернеса лікували від коронавірусної інфекції в берлінській клініці "Шаріте". Син Кернеса Данило розповів, що після поранення, яке харківський градоначальник дістав 2014 року, у нього слабка легеня – її тоді "прошила" куля. З цим був пов'язаний важкий перебіг хвороби.

Після смерті Кернеса обов'язки мера Харкова виконує Терехов.

Фукс і Кернес були друзями з дитинства. Фукс народився в Харкові, довгий час прожив у Росії, де і заробив свій капітал. У 2017 році він повідомив журналістам, що активів у РФ він уже не має і відмовився від російського громадянства, оскільки 2015 року одержав новий український паспорт.