Фукс заявив, що не має стосунку до компанії, через яку РНБО ввела проти нього санкції

Фукс: Я захищатиму свою репутацію в українських і міжнародних судах
Фото: pavelfuks / Telegram

Бізнесмен Павло Фукс, щодо якого 18 червня Рада національної безпеки і оборони України ввела санкції, заявив, що ніколи не мав стосунку до компанії "Голден Дерік". Про це він написав у Telegram.

Данілов на брифінгу після засідання РНБО уточнив, що на Фукса санкції наклали через ситуацію з компанією "Голден Дерік".

"Я не мав і не маю жодного стосунку до компанії "Голден Дерік". Ніколи. Це легко перевірити, користуючись відкритими джерелами інформації, і точно легко перевірити, використовуючи можливості РНБО. Так само легко перевірити, що дружина секретаря РНБО Данілова Людмила Володимирівна має частку в компаніях, якими також володіє Юрій Михайлович Бродський (син скандального [бізнесмена] Михайла Бродського)", – написав Фукс.

Він зазначив, що Данілов був членом партії "Яблуко", у яку його привів Бродський.

"Я захищатиму свою репутацію в українських і міжнародних судах", – заявив Фукс.

ЗМІ називають Фукса власником фірми "Голден Дерік", бізнесмен говорив в інтерв'ю "Економічній правді" , що це "брехня і плітки".

Контекст:

Фукс народився в Харкові, тривалий час прожив у Росії, де й заробив свій капітал. У 2017 році він повідомив журналістам, що активів у РФ він уже не має й відмовився від російського громадянства, оскільки 2015 року отримав новий український паспорт.

РНБО в березні вирішила застосувати максимально можливі обмеження проти 19 компаній, що користуються українськими надрами. ЗМІ, а також екснардеп Сергій Лещенко писали, що вони належать Фуксу. Сам Фукс назвав цю інформацію фейком.