Геращенко заявила, що нардеп від "Слуги народу" Швець прийшов п'яним на засідання Ради. Відео

Геращенко заявила, що Швець "принижує приміщення парламенту"
Фото: Iryna Gerashchenko / Facebook
Нардепка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко заявила, що звернулася в поліцію, щоб у нардепа від "Слуги народу" Сергія Швеця взяли пробу на алкоголь.

Нардепка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко під час виступу у Верховній Раді заявила, що нардеп від "Слуги народу" Сергій Швець прийшов на засідання парламенту п'яним, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Думали, що сюди зайшли нові обличчя, а сюди зайшли люди без принципів, без правил, які називають державними символами двері, але при цьому дозволяють собі принижувати президента України. Принижувати приміщення парламенту, тому що в першому ряду сидить нетвереза людина, народний депутат України, і ми вимагаємо за підсумками сьогоднішнього засідання наступне: Нацполіції провести алкогольний тест народного депутата на прізвище Ш..." – заявила Геращенко, вказавши на Швеця.

Пізніше вона в коментарях до поста фотографа Яна Доброносова повідомила, що вже звернулася в поліцію, щоб у Швеця взяли пробу на алкоголь.

Скріншот: Yan Dobronosov / Facebook

Таку заяву Геращенко зробила після того, як у Швеця виник конфлікт із лідером "Європейської солідарності" Петром Порошенком. Під час виступу останнього до трибуни вийшов Швець і продемонстрував Порошенку аркуш паперу з написом "Тисну руку, обіймаю". Так він пригадав опубліковані влітку минулого року плівки, де нібито Порошенко розмовляв із президентом Росії Володимиром Путіним.

"Краще тиснути руки, ніж зазирати в очі Путіну в пошуках миру. Його там немає. У нас винен Путін, а не українські військові", – відреагував на дії Швеця лідер "Європейської солідарності".

Під час виступу Геращенко стався конфлікт між нардепами від "Європейської солідарності" і "Слуги народу" – депутати зібралися в проході між рядами і почали штовхатися. Через це спікер Ради Дмитро Разумков призупинив виступ Геращенко і закликав депутатів заспокоїтися.

Відповідне відео опублікував "24 канал".

Відео: 24 Канал / YouTube