Голова Держмитниці Рябікін: Ми не зробимо митницю ідеальною ні протягом місяця, ні протягом року, ні навіть протягом трьох років

Рябікін: На митниці, окрім держави, у всьому світі хтось заробляє
Фото: Павло Рябікін / Facebook

За словами голови Державної митної служби України Павла Рябікіна, кожен співробітник митниці має усвідомлювати невідворотність покарання за корупційні дії.

Голова Державної митної служби України Павло Рябікін в інтерв'ю виданню LB.ua заявив, що українську митницю навіть за три роки неможливо зробити ідеальною.

"На митниці, окрім держави, у всьому світі хтось заробляє. На жаль, це факт. Ми маємо розуміти, що ні протягом місяця, ні протягом року або навіть трьох років ми не зробимо митницю ідеальною. Але оголошуючи деякі принципи і правила роботи, ми маємо послідовно сформулювати політику і реалізовувати абсолютне неприйняття будь-яких контрабандних операцій, абсолютне неприйняття корупції", – підкреслив Рябікін.

Він зазначив, що кожен співробітник митниці має усвідомлювати невідворотність покарання за корупційні дії.

"Людина має знати: якщо вона бере гроші, рано чи пізно її буде покарано. Так, ми не спіймаємо її сьогодні, може, і за рік або навіть три роки, але колись зловимо. Як юрист можу підтвердити: принцип невідворотності покарання є базовим. Тут має бути послідовність, і це має бути донесено кожному співробітнику", – сказав Рябікін.

18 листопада Кабінет Міністрів України призначив генерального директора Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна головою Державної митної служби України.

У березні 2017 року Рябікін став генеральним директором державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ)", у 2005–2006 роках він обіймав посаду заступника міністра транспорту і зв'язку України. Рябікін також був народним депутатом третього скликання, працював у Київській міськдержадміністрації, займаючись питаннями інфраструктури і транспортного будівництва.

Постійного голови у митної служби не було з квітня цього року, коли звільнили Максима Нефьодова.