Голова Харківської ОДА з колишнім чоловіком вела бізнес в окупованому Криму – ЗМІ

Айна Тимчук очолює Харківську ОДА з 2020 року
Фото: vecherniy.kharkov.ua
Проєкт "Кнопки.Харьков" випустив у YouTube розслідування, в якому стверджує, що на переговорах про продаж бізнесу в анексованому Росією Криму колишній чоловік голови Харківської облдержадміністрації Айни Тимчук, голова "Укртрансбезпеки" у Харківській області Андрій Тимчук називав півострів спірною територією.

За інформацією журналістів, Тимчук 2015 року оформила довіреність на свого чоловіка для продажу готелю "Асторія" в окупованому Криму, який було оформлено на неї. Автори стверджують, що сім'я вела бізнес у Криму і розвивала готель, який вже після захоплення Криму Росією приймав туристів. Андрій Тимчук у розмові з імовірним покупцем повідомив, що для закриття в Україні провадження про фінансування тероризму через ведення бізнесу в Криму йому довелося давати хабарі.

"Я там кримінальну справу закривав, я витратився. До полтини. На мене завели кримінальну справу щодо цього питання, за фінансування тероризму", – зазначив чиновник.

У розмовах Тимчук заявив, що Крим – спірна територія, і зазначив, що не проти продати кримський готель оточенню глави Чечні Рамзану Кадирову.

Відео: Кнопки Харьков / YouTube

Контекст:

Андрій Тимчук заявив сьогодні у Facebook, що завдяки йому відомо про підготовку розслідування, а також що йому пропонували зупинити зйомки за $30 тис., але він відмовився. Колишній чоловік нинішньої глави ОДА вважає, що його ексдружину втягують у скандал навмисно, але визнав, що Айна Тимчук справді була власницею нерухомості у Криму, тому що він записав готель на неї, а під час розлучення вона оформила довіреність на нього для продажу цієї будівлі.

Нерухомість у Криму Тимчук вказував у своїй декларації.