Глава Мінкульту України Ткаченко подасть у відставку – ЗМІ

Про відділення Держкіно від Мінкульту Ткаченко дізнався, перебуваючи у Парижі на 41-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО
Фото: Олександр Ткаченко / Facebook
Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко 11 листопада подасть заяву про відставку. Про це 10 листопада повідомили "Українська правда", "РБК-Україна" та ТСН.

Глава Мінкульту вирішив піти з посади нібито через відокремлення від відомства Держкіно, це стало "останньою краплею для Ткаченка".

За даними "Української правди", про рішення Кабміну на закритому засіданні 10 листопада Ткаченко дізнався, перебуваючи у Парижі на 41-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО.

"Фактично з подачі Офісу президента Кабмін без погодження з Мінкультом перебрав повноваження до Держкіно щодо формування та реалізації політики у сфері кіно. Юридично такий орган, як Держкіно, не може залишатися у статусі центрального органу виконавчої влади (ЦОВВ). Тепер Держкіно має стати Міністерством кіно", – розповіло виданню джерело.

Співрозмовник зазначив, що Ткаченко був проти відокремлення Держкіно, на думку глави Мінкульту, "це суперечить логіці реформи" відомства.

Контекст:

2019 року Ткаченка обрали до Верховної Ради за списком партії "Слуга народу" (№9). До політичної кар'єри він обіймав посаду генерального директора групи "1+1 медіа". 20 серпня він склав повноваження керівника, ставши почесним президентом холдингу.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 3 червня вніс до Верховної Ради подання на призначення Ткаченка.

4 червня Рада призначила Ткаченка главою Мінкульту.