Очільник поліції Харківської області пішов у відставку

Рубель очолював регіональне управління Нацполіції менше ніж рік
Фото: Андрій Рубель / Facebook
Начальник Головного управління Національної поліції України в Харківській області Андрій Рубель заявив про свою відставку. Про це він написав у Facebook.

"Прийшов час рухатися далі. Майже дев'ять місяців напруженої і результативної роботи з харківськими поліцейськими – для мене це вже історія", – написав Рубель.

Він подякував особовому складу за професіоналізм, роботу і бажання змінюватися.

"Бажаю всім вам нових здобутків, підтримки і терпіння рідних, розуміння і взаємодії з харків'янами. Крокуємо далі. Служимо та захищаємо!" – підсумував Рубель.

Рубель очолив ГУ Нацполіції в Харківській області у грудні 2020 року. До цього призначення він працював у департаментах карного розшуку, внутрішньої безпеки, стратегічних розслідувань Нацполіції, керував роботою поліції Закарпатської області.

Контекст:

13 липня 2021 року Арсен Аваков, який очолював МВС із лютого 2014 року, подав заяву про відставку з посади. 15 липня Верховна Рада України прийняла заяву Авакова про відставку і звільнила його. Міністерство очолив голова комітету Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Кабінет Міністрів України після відставки Авакова звільнив кількох його заступників, зокрема Антона Геращенка і Сергія Ярового.

11 серпня про свою відставку повідомив також голова поліції Києва Андрій Крищенко.