Голобуцький про рейтинги: Рівень довіри до Кличка і Разумкова стає для Офісу президента серйозною проблемою

Олексій Голобуцький: Я не бачу підстав для зростання рейтингу Зеленського
Фото: dsnews.ua
Коли стартує президентська кампанія в Україні, низький антирейтинг і високий рівень довіри українців до мера Києва Віталія Кличка і спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова можуть стати серйозною проблемою для Офісу президента, заявив в інтерв'ю виданню "Ділова столиця" заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

"Пам'ятається, у весняному опитуванні "Рейтингу" в Разумкова, Кличка і ще у когось були найнижчі антирейтинги. Якщо вибори глави держави відбудуться, як їм належить, через 2,5 року, ми розуміємо, що на той час президент уже буде набагато менш популярним, тоді довіра до Разумкова і Кличка стає для Банкової серйозною проблемою", – зазначив експерт.

Він вважає, що об'єктивних причин для зростання рейтингу президента України Володимира Зеленського зараз у країні немає.

"Коли ми бачимо, що рейтинг виріс на якихось 2%, плюс технічна похибка. Таке враження, що ця соціологія робиться для одного читача. Я не бачу підстав для зростання рейтингу Зеленського. Через візит до [президента США Джо] Байдена? Або парад на 24 серпня? Що людей турбує, згідно із соціологією? Тарифи, ціни, безпека. Що із цього змінилося в позитивну сторону? Нічого. Єдина тенденція, про яку можна говорити, – рейтинг не падає", – підкреслив політолог.

Така сама ситуація і у пропрезидентської партії "Слуга народу", переконаний Голобуцький.

"Не бачу у них причин для зростання, хіба що водіння у п'яному вигляді представника партії якось "піднімає" їх рейтинг. Якщо без жартів, то, можливо, люди вперто не хочуть розчаровуватися, шукають якісь зачіпки", – резюмував заступник директора Агентства моделювання ситуацій.