Головою фракції "Голос" у Київській міській раді став ІТ-підприємець

Маленка обрано головою фракції "Голос" у Київраді
Фото: Gregory Malenko / Facebook

За підсумками місцевих виборів до Київської міської ради пройшли "Європейська солідарність", УДАР, "Єдність Олександра Омельченка", "Опозиційна платформа – За життя", "Слуга народу", "Батьківщина" і "Голос".

За результатами зборів фракції "Голос" у Київській міській раді, які відбулися 24 листопада, головою фракції обрано ІТ-підприємця Григорія Маленка, його заступницею – адвокатку і громадську діячку Зою Ярош. Про це 25 листопада повідомила пресслужба.

У пресслужбі зазначили, що депутати від "Голосу" затвердили положення про фракцію і підготувалися до першого пленарного засідання, яке попередньо призначено на 1 грудня.

У "Голосі" повідомили, що всіх депутатів закріплять за районами Києва. Планують, що вони будуть збирати пропозиції від активістів, підприємців і суспільства загалом.

У Київраді 120 депутатів. За підсумками місцевих виборів до ради пройшли сім політичних партій: "Європейська солідарність" одержала 31 мандат, УДАР – 30, "Єдність Олександра Омельченка" – 14, "Опозиційна платформа – За життя", "Слуга народу" і "Батьківщина" – по 12, "Голос" – дев'ять.

Шість інших партій, які пройшли до Київради, поки не повідомляли, хто очолить їхні фракції.

Номер один виборчого списку партії "Слуга народу" на виборах до Київради Євгенія Кулеба повідомляла "Інтерфакс-Україна", що рішення в їхній фракції ухвалюватимуть колективно і після того, як новий склад Київради почне роботу.

25 жовтня по всій території України, окрім анексованого Криму й окупованих районів Донецької та Луганської областей, відбулися місцеві вибори. Громадяни України обирали міських, сільських і селищних голів, а також депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад. Вибори вперше провели згідно з новим Виборчим кодексом – за пропорційною системою з відкритими списками. За інформацією Центрвиборчкому, явка становила 36,88% (у Києві – 34,42%).

На попередніх виборах до Київради, які відбулися 2015 року, прохідний бар'єр подолали п'ять партій: "Блок Петра Порошенка "Солідарність" (27,56%), "Самопоміч" (11,8%), "Батьківщина" (8,91%), "Єдність" (7,81%) і "Свобода" (7,73%).