Гонтарева не виключає можливість своєї відставки

Гонтарева нагадала, що офіційне повідомлення про кадрові зміни НБУ подає за місяць
Фото: Національний банк України / Facebook

Говорячи про причини свого можливого відходу з посади, голова НБУ Валерія Гонтарева згадала акцію "Національного корпусу", учасники якої поклали в труну надувну ляльку з обличчям керівника Нацбанку.

Валерія Гонтарева припустила можливість своєї відставки з поста голови Національного банку України. Про це вона сказала на брифінгу в Києві в четвер, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Відповідаючи на запитання, чи стане меморандум з Міжнародним валютним фондом про виділення четвертого траншу допомоги останнім, під яким буде стояти її підпис, Гонтарева відповіла: "Так, може так виявитися".

Офіційно НБУ повинен за місяць подати повідомлення про кадрові зміни, нагадала вона.

"Ми таке повідомлення не робили. І все правління Національного банку працює в дуже щільному графіку", – зазначила Гонтарева.

Відповідаючи на запитання про причини можливої відставки, керівник Нацбанку згадала акцію партії "Національний корпус" (у минулому – цивільний корпус "Азов") 1 березня. Активісти принесли до центрального входу в НБУ труну з надувною лялькою в тюремному одязі, на голові ляльки було прикріплене фото голови регулятора.

"Якщо вся країна вважає це нормальною ситуацією, то так і є", – сказала Гонтарева.

Про те, що Гонтарева вирішила подати у відставку, 27 лютого повідомляло агентство "РБК-Украина". Зазначалося, що вона хоче повернутися в приватний сектор. У Нацбанку інформацію про відхід Гонтаревої не підтвердили.

За даними видання "Экономическая правда", президент України Петро Порошенко поки що не готовий ухвалити відставку Гонтаревої, але на своїй посаді "вона вже точно не залишиться".

Гонтарева була призначена головою Нацбанку 19 червня 2014 року.