Гордон: Справжні кандидати у президенти України себе ще взагалі не виявили

Гордон: Андрій Данилко мені одного разу сказав: "У кого є рот той співає". Ось у кого є хоч якесь ім'я, той іде у президенти
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

За півроку до виборів президента про свій намір балотуватись оголосять кандидати, які поки взагалі не виявляли активності, і тільки тоді можна буде робити прогнози про результати голосування, вважає засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон.

Журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон в ефірі телеканала NewsOne висловив думку, що за півроку до президентських виборів в Україні про свій намір балотуватися заявлять цікаві кандидати.

"Сьогоднішні розмови про майбутнього президента – це так передчасно... Тому що справжні кандидати – крім [лідера "Батьківщини", нардепа] Юлії Володимирівни [Тимошенко] і [чинного президента] Петра Порошенка себе ще взагалі не виявили... Зараз почне входити в гру дедалі більше людей. [Минулого тижня] оголосив про те, що йде у президенти, [колишній віце-прем'єр, дипломат] Роман Безсмертний. Гарна кандидатура! Це розумна людина, патріот, який знає, як допомогти Україні. Таких фігур буде з'являтися більше й більше. За півроку до виборів (а я кажу те, що точно знаю!) ми побачимо такі цікаві кандидатури, про які ніхто навіть не здогадувався", вважає журналіст.

Гордон звернув увагу, що у ЗМІ вже почалася кампанія проти лідера гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука та шоумена Володимира Зеленського. Цих артистів заносять до соціологічних опитувань, але про свій намір балотуватися вони поки не оголошували.

"Почали вже Вакарчука поливати... Негарно, недобре. Газета The Washington Times написала, що він ставленик [американського мільярдера Джорджа] Сороса, це вже крутять на кількох каналах. І депутати з такими обличчями, що я б на їхньому місці не виходив на екран узагалі, починають глибокодумно міркувати: "От, він артист, нехай сидить удома, не справа артиста займатися політикою, бути президентом". І тут хочеться у них запитати: "А що, це ваша справа займатися політикою, зі свинячими писками в калашний ряд лізти?" Вони кажуть, мовляв, тут потрібна особлива підготовка. А яка у вас підготовка? Учора колгоспник, а сьогодні начепив значок і вже каже, що він політик. Накинулися, до речі, не тільки на Вакарчука, але й на Зеленського. Це називається "без мене мене женили", тому що ні Зеленський, ні Вакарчук ще не заявили, що йдуть у президенти", – зазначив журналіст.

Гордон вважає, що і Вакарчуку, і Зеленському потрібно балотуватися, щоб у громадян України було з кого вибирати.

"Я вважаю, нехай ідуть обоє. Що більшою буде палітра, то буде зрозуміліше, за кого віддати голоси. Тоді і я, можливо, піду на вибори. Безсмертний з'явився – і мені вже цікавіше. [Співак] Іво Бобул днями теж заявив, що йде у президенти. Я абсолютно впевнений, що багато хто за нього проголосує. Чому? Він багатьом подобається як співак, як людина, зовні. Знаєте, як жінки голосують? За зовнішність теж. І я точно знаю, що ще ціла низка артистів піде у президенти. [Шоумен] Андрій Данилко мені одного разу сказав про артистів, у яких немає ні слуху, ні голосу – таких, як я: "У кого є рот той співає". Ось у кого є хоч якесь ім'я, той іде у президенти", – пожартував журналіст.

Але людям, які планують балотуватися, потрібно готуватися до брудної кампанії, продовжив він.

"Багато хто з цих людей ще не уявляє, що вони про себе дізнаються. Багато хто виявиться педофілами, маніяками, некрофілами, злодіями... Тобто дізнаються таке, чого насправді немає. Виборча гонка по-українськи це страшний продукт, що переробляє. Переробляє життєві сили", – резюмував Гордон.

Відео: Дмитрий Гордон / YouTube

Чергові вибори президента України призначено на 31 березня 2019 року.

Згідно з опитуванням, який Соціологічна група "Рейтинг" провела у квітні, найбільші шанси стати президентом – у Тимошенко. За неї готові проголосувати 14,2% виборців, які визначилися і підуть на вибори. За нею йдуть лідер партії "Громадянська позиція", екс-міністр оборони Анатолій Гриценко (10,9%), нардеп від Опозиційного блоку Юрій Бойко (9,4%) і Порошенко (9,3%).

Квітневе опитування центру SOCIS теж показало, що у Тимошенко найвищий президентський рейтинг (10,4% із тих, хто має намір брати участь у голосуванні), на другому місці в цьому дослідженні Порошенко з 9,2%, на третьому – Гриценко (9%).