Гордон: Вакарчук мені казав, що не піде у президенти. Хоча його бояться всі

Гордон: За півроку до виборів ми побачимо низку нових прізвищ, які перекроять сьогоднішній список
Фото: Gordonua.com

За півроку до президентських виборів в Україні, запланованих на березень 2019 року, про намір балотуватися на вищий державний пост оголосять кандидати, які поки не виявляють жодної активності, вважає журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон. На його думку, музикант Святослав Вакарчук своєї кандидатури не висуватиме.

Журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон вважає, що музикант, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук не балотуватиметься у президенти. Таку думку журналіст висловив у ефірі телеканала NewsOne.

"Я поки не бачу Вакарчука серед можливих кандидатів у президенти. Він мені казав, що не піде. І в мене є сумніви, що він піде. Хоча Вакарчука бояться всі", – сказав Гордон.

На сьогодні реальними кандидатами у президенти України він вважає лідера партії "Батьківщина", нардепа Юлію Тимошенко, екс-міністра оборони Анатолія Гриценка, лідера Радикальної партії, нардепа Олега Ляшка, чинного президента України Петра Порошенка, лідера партії "За життя", нардепа Вадима Рабіновича. Крім того, висунути свої кандидатури можуть три представники фракції Опозиційного блоку в парламенті – Юрій Бойко, Михайло Добкін і Нестор Шуфрич.

"Михайло Добкін? Цілком можливо. Я б на його місці пішов, у нього можуть бути дуже гарні шанси. Він дуже швидко прогресує і росте. Це вже не той Міша, якому ніхто грошей не дасть. Думаю, йому дадуть. І, що найцікавіше, обличчя в нього не нудне. Мені огидна його ідеологія, я не люблю "русского мира", а ця тема у нього відчувається, але як фігура він привабливий. Ще можемо вписати Нестора Шуфрича  крива виведе кудись", – сказав Гордон.

Він не відкинув, що в президенти балотуватимуться шоумен Володимир Зеленський і боксер Володимир Кличко.

"Віталій Кличко, звичайно, теж може увійти. Але він, як мені здається, такий радий, що є мером Києва, і так кайфує, що у нього виходить, що тисячу разів може подумати", – зазначив журналіст.

Гордон наголосив, що цей список актуальний тільки на сьогодні. "Тому що я впевнений: за півроку ми побачимо низку нових прізвищ, які перекроять його", – вважає він.

Відео: Дмитрий Гордон / YouTube

Чергові президентські вибори в Україні мають відбутися 31 березня 2019 року.

Згідно з опитуванням, яке Соціологічна група "Рейтинг" провела у квітні, найбільші шанси стати президентом – у Тимошенко, за неї готові проголосувати 14,2% виборців, які визначилися і підуть на вибори. За нею йдуть Гриценко (10,9%), Бойко (9,4%), Порошенко (9,3%), Вакарчук (9,2%), Ляшко (8,4%), Зеленський (8,3%) і Рабінович (6,4%). Інші кандидати набрали б менше ніж 5%. Квітневе опитування центру SOCIS теж показало, що у Тимошенко найвищий президентський рейтинг (10,4% із тих, хто має намір брати участь у голосуванні), на другому місці в цьому дослідженні – Порошенко із 9,2%.

Вакарчук жодного разу не повідомляв про намір брати участь у виборах президента України. У грудні 2017 року співак оприлюднив відеозвернення, у якому сказав, що його не цікавить влада. "Я ніколи не заявляв про свої президентські амбіції. Я не збираюся цього робити й сьогодні", – зазначив музикант. На початку квітня 2018 року на зустрічі зі студентами Києво-Могилянської академії Вакарчук не відповів прямо на запитання, чи має намір він балотуватися у президенти.