ГПУ проводить обшуки на вертолітному майданчику Януковича в Києві – Сарган

Слідчі проводять обшуки на вертолітному майданчику на Парковій алеї
Фото: politica-ua.com

Слідчі дії проходять у межах кримінальної справи про незаконне привласнення Межигір'я екс-президентом України Віктором Януковичем, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Слідчі Генеральної прокуратури України (ГПУ) проводять обшуки на вертолітному майданчику колишнього президента України Віктора Януковича на Парковій алеї в Києві.

Про це в коментарі агентству УНН повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

За її словами, обшуки проходять у межах кримінального провадження про привласнення Януковичем Межигір'я.

"Там є фірма "Амадеус Ко", яка була причетна до угод із присвоєння Межигір'я. ГПУ шукає підтвердження фактів переведення грошей на рахунки Януковича на Кіпр через цю фірму", – пояснила Сарган.

ГПУ також вимагає від Київради скасувати дозвіл на будівництво вертолітного майданчика і передати його київській громаді, додала прес-секретар генпрокурора.

Будівництво вертолітного майданчика на Парковій дорозі почалося в жовтні 2010 року, офіційно він був відкритий у 2012 році. Замовником будівництва виступила фірма "Амадеус Ко". Будівництво вертолітного майданчика пов'язували з бажанням тодішнього президента України Віктора Януковича відмовитися від поїздок на автомобілі від резиденції "Межигір'я" під Києвом до роботи.

У 2015 році ГПУ вже зверталася до Верховного Суду з проханням скасувати дозвіл на будівництво майданчика.