Гриценко: Хочу, щоб гарант переміг НАБУ – і щоб Насірову дали втекти

Гриценко: Нехай гарант і цього разу зґвалтує слідство, зґвалтує суд, принизить НАБУ
Фото: Анатолій Гриценко / Facebook

Якщо президент Петро Порошенко посприяє звільненню Романа Насірова, це прискорить крах влади, вважає екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко.

Президент України Петро Порошенко – головний "смотрящий" за процесом обрання запобіжного заходу усуненому від виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби (ДФС) Роману Насірову, що відбувається в Солом'янському суді. Таку думку у Facebook висловив колишній міністр оборони, голова координаційної ради партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

"А я хочу, щоб гарант переміг Національне антикорупційне бюро – і щоб Насірову дали втекти! Може, тоді нарешті прийде усвідомлення до всіх, в Україні й за межами, що головний "смотрящий" і "разводящий" цього ганебного дійства, він же головний корупціонер і головний Шатун, сидить на Банковій. Нехай гарант і цього разу зґвалтує слідство, зґвалтує суд, принизить НАБУ... Нехай він "переможе" і випустить "свого" Насірова", – йдеться в публікації.

У Порошенка давно немає довіри і підтримки суспільства, вважає Гриценко.

"Він загнав себе в глухий кут давно. Офшорами, сліпими трастами, "роттердамськими" оборудками, торгівлею "на крові", провалом реформ і щоденною піар-брехнею. За класичними ознаками, він давно – політичний труп, без довіри і без підтримки суспільства. Якщо звільнить Насірова, то швидше згниє. І відкриє перспективу для країни", – заявив екс-міністр.

2 березня в НАБУ повідомили, що Насірова затримано у столичній клініці "Феофанія", з ним проводилися слідчі дії в рамках справи нардепа-втікача з групи "Воля народу" Олександра Онищенка. Цього ж дня медики повідомили, що в Насірова констатували інфаркт міокарда.

3 березня Кабмін тимчасово відсторонив Насірова від виконання службових обов'язків.

4 березня Насірова на ношах занесли до будівлі Солом'янського суду Києва, де розпочався розгляд його справи. В засіданні було оголошено перерву, щоб лікарі змогли оглянути Насірова. Після огляду Насірова лікарями суддя ухвалив рішення перенести засідання на наступний день.

5 березня Солом'янський райсуд Києва продовжив обирати запобіжний захід Насірову. Під час судового засідання адвокати Насірова заявили клопотання про відвід слідчого судді  Олександра Бобровника. Суд оголосив перерву.

У НАБУ закликали суддів невідкладно обрати Насірову запобіжний захід, оскільки термін його тимчасового утримання під вартою закінчується сьогодні ввечері.

Прес-секретар Солом'янського районного суду Яна Квітченко повідомила, що клопотання сторони захисту Насірова про відвід судді Олександра Бобровника розглянуть завтра, 6 березня.