Група компаній "Парус" буде оскаржувати потрапляння в санкційний список РНБО

Програмне забезпечення "Паруса" працює в понад 20 тис. організацій, стверджують у компанії
Фото: Група компаній ПАРУС / Facebook

Авторами програмних продуктів "Паруса" є громадяни України, а компанії, що здійснюють постачання і супровід програмних продуктів "Паруса", – також винятково резиденти України, заявили в групі компаній. У списку санкцій Ради національної безпеки група українських компаній "Парус" опинилася разом з російським ТОВ "Корпорация "Парус".

Група компаній "Парус", яка розробляє програмне забезпечення, буде оскаржувати нові антиросійські санкції Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України. Така інформація оприлюднена на сайті групи компаній.

"Потрапляння в санкційний список у відношенні ГК "Парус" не є правомірним, буде нами оскаржено і сприймається нами як тиск", – ідеться в повідомленні.

У прес-центрі наголосили, що авторами програмних продуктів "Паруса" є громадяни України, а компанії, що здійснюють постачання і супровід програмних продуктів "Паруса", – також винятково резиденти України з українським менеджментом.

На сайті групи зазначають, що вона є однією з найбільших софтверних компаній України, які розробляють програмне забезпечення для керування підприємством.

Кількість інсталяцій перевищує 200 тис., працює більше ніж 20 тис. організацій.

16 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО про продовження та розширення санкцій через агресію РФ в Україні. В оновлених санкційних списках 1228 фізичних осіб і 468 юридичних осіб, серед них "ВКонтакте", "Одноклассники", Mail.Ru та "Яндекс".

У затвердженому списку юридичних осіб, які потрапляють під нові санкції, опинилася російська ТОВ "Корпорация "Парус" та низка компаній, що входять в українську ГК "Парус".