Харківський завод "Турбоатом" та "Укренерго" підписали контракт на виробництво турбін на 1,27 млрд грн

Харківське підприємство "Турбоатом" виробляє турбіни для електростанцій
Фото: turboatom.com.ua

Новий контракт між "Турбоатомом" та "Укренерго" передбачає, що для виконання робіт буде задіяно 25 тис. українських фахівців, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

14 березня підписано контракт між харківським заводом "Турбоатом" та "Укренерго" на виробництво турбін для української гідроенергетики, його сума – 1,27 млрд грн. Про це в інтерв'ю телеканалу "Прямий" розповів прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який перебував у Харкові з робочою поїздкою.

"Цьому передувало затвердження в уряді стратегії розвитку гідроенергетики, яка має збільшити свою частку в усій енергетиці країни до 15%, тобто вдвічі", – повідомив Гройсман.

Він зазначив, що новий контракт передбачає роботу для 25 тис. українських працівників.

"Це робота на українську економіку та українську енергонезалежність. Я вважаю, що таких проектів має ставати все більше і більше. Я радий тому, що економіка починає відновлюватися і ми бачимо вже абсолютно нові можливості", – додав прем'єр.

Публічне акціонерне товариство "Турбоатом" – єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових та атомних електростанцій. Підприємство постачає продукцію у 45 країн Європи, Азії, Америки та Африки.