Гарріс дістала достатню для висування підтримку серед демократів – ЗМІ

За даними АР, підтримку Гарріс висловило щонайменше 2579 делегатів
Фото: ЕРА

Віцепрезидентку США Камалу Гарріс підтримує достатня для висування у президенти США кількість демократів, про це 23 липня пише CNN.

"Я пишаюся тим, що дістала широку підтримку, необхідну для того, щоб стати кандидатом від нашої партії", – сказала вона в заяві, яку поширив її штаб.

Гарріс анонсувала передвиборчі поїздки й зустрічі по всій країні та пообіцяла дати бій Дональду Трампу.

"Я повністю маю намір об'єднати нашу партію, об'єднати нашу націю і перемогти Дональда Трампа в листопаді", – сказала вона.

Associated Press підрахувало, що підтримку Гарріс висловило щонайменше 2579 делегатів, а для схвалення її кандидатури в першому турі потрібні голоси 1976 однопартійців. CNN пише, що їх значно більше, але не називає точної кількості.

Голова національного комітету Демократичної партії Джеймі Гаррісон 22 липня повідомив, що демократи оберуть свого кандидата у президенти під час онлайн-голосування до 7 серпня, пише The New York Times.

Контекст:

21 липня чинний президент США Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів, зазначивши, що "сконцентрується на тому, щоб виконувати обов'язки президента до кінця строку".

Того ж дня Байден заявив в Х про підтримку віцепрезидентки Камали Гарріс як кандидата від Демократичної партії на виборах глави держави в листопаді.

22 липня газета The Hill, посилаючись на середні дані опитувань у США від Decision Desk HQ (DDHQ) та The Hill, повідомила, що Гарріс відстає в опитуваннях від кандидата у президенти США Дональда Трампа лише на два відсоткові пункти.