Глава військової прокуратури Дніпра придбав BMW X5, щоб "у разі небезпеки вивезти рідних із міста"

У 2022 році Лавріненко задекларував, що має заощадження на $55,7 тис. і 270 тис. грн
Фото: Dmitry Lavrinenko / Facebook

Керівник Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Дмитро Лавріненко 2023 року придбав собі BMW X5 2022 року випуску за понад 3 млн грн, щоб "у разі небезпеки вивезти своїх рідних із міста". Про це йдеться в розслідуванні "Слідство.Інфо", опублікованому 27 лютого.

15 вересня 2023 року Лавріненко повідомив про суттєві зміни у своєму майновому стані. Він на початку вересня придбав BMW X5 2022 року випуску. Автівка коштувала прокурору 3,23 млн грн. Чоловік купив її у приватного підприємства "Талисман". У  цього підприємства часто купують автівки представники державних органів.  

Журналісти надіслали запит у Дніпровську спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони, щоб дізнатися, звідки в Лавріненка кошти на дорогий автомобіль і навіщо він йому саме зараз. 

У відповіді на запит Лавріненко пояснив, що взяв кредит на п'ять років, щоб придбати автомобіль. Частину коштів він заплатив одразу – 1,8 млн грн, а решту прокурор узяв у банку в кредит. 

"Придбання саме такого транспортного засобу здійснено з міркувань безпеки й забезпечення надійного підходу до можливого врятування життя дружини та малолітніх дітей Лавріненка під час повномасштабної війни, які вже залишили власну домівку на території Донецької області", – йдеться в запиті.

У 2022 році Лавріненко задекларував, що має заощадження на $55,7 тис. і 270 тис. грн.

Контекст:

У 2016 році Лавріненко був очільником відділу Військової прокуратури сил антитерористичної операції до 2018 року. Потім він став військовим прокурором Військової прокуратури Донецького гарнізону військової прокуратури Об’єднаних сил. У 2021 році чоловік очолив Донецьку спеціалізовану прокуратуру у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил, звідки під час широкомасштабної війни перейшов на теперішню посаду очільника Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.