Ходять наполегливі чутки, що за арешт Савченко немає голосів у залі парламенту – журналіст Щербина

Журналіст: От і виходить, що нардеп, якого звинувачують у спробі перевороту і вбивства своїх колег, ходитиме на роботу та ухвалюватиме нам закони
Фото: Катерина Аврамчук / Facebook

За даними журналіста Сергія Щербини, Верховна Рада підтримає лише подання про притягнення позафракційного народного депутата Надії Савченко до кримінальної відповідальності.

За чутками, у Верховній Раді немає голосів за арешт позафракційного народного депутата Надії Савченко. Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний редактор "РБК-Україна" Сергій Щербина.

"Ходять наполегливі чутки, що за арешт Савченко немає голосів у залі парламенту. Можливо, буде рішення лише про притягнення до кримінальної відповідальності. Припускаю, що далі буде рішення про призначення психіатричної експертизи. Далі можливий негативний висновок, що дає підстави для дострокового припинення депутатських повноважень", – зазначив журналіст.

На його думку, цей процес буде тривалим.

"От і виходить, що нардеп, якого звинувачують у спробі перевороту і вбивства своїх колег, ходитиме на роботу та ухвалюватиме нам закони. Зведення з дурдому, їй-богу", – додав Щербина.

13 березня видання "Страна" написало, що за даними джерел, Савченко вела переговори з високопоставленими військовими про можливий військовий переворот в Україні.

15 березня генеральний прокурор України Юрій Луценко передав у Верховну Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. Він заявив, що нардеп планувала теракт у будівлі українського парламенту.

20 березня член колегії Міністерства внутрішніх справ України і народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко оприлюднив подання Генеральної прокуратури України.

Регламентний комітет розгляне подання вранці 22 березня.