Хомчак прокоментував чутки про призначення Верещук міністром оборони

Хомчак: Збройні сили України йдуть попереду багатьох країн НАТО за кількістю жінок у відсотковому відношенні
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що до будь-якої кандидатури міністра оборони України, включно з нардепкою від "Слуги народу" Іриною Верещук, ставиться з повагою. Про це він сказав у інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак вважає, що на війні немає різниці між жінкою і чоловіком. Про це він заявив у інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман.

Бацман запитала в Хомчака, як він ставиться до того, що новим міністром оборони, як кажуть у кулуарах, може стати народна депутатка від "Слуги народу", голова підкомітету з державної безпеки та оборони Ірина Верещук.

Хомчак наголосив, що в Україні зараз є міністр оборони. "Тому в кулуарах можуть говорити, що новим головнокомандувачем буде ще хтось. Запитайте ще, як я буду до цього ставитися", – додав він.

Однак Хомчак зазначив, що до будь-якої кандидатури: до чинного міністра оборони, тих, що були, і до наступних, які, можливо, будуть, він ставиться з повагою. Головнокомандувач також спростував чутки про його конфлікт із главою Міноборони Андрієм Тараном.

На уточнювальне запитання, чи схвалює він саму можливість, що пост міністра оборони обійме жінка, Хомчак повідомив, що Збройні сили України йдуть попереду багатьох країн НАТО за кількістю жінок у відсотковому відношенні, і "в бойовій роботі жінки показують себе чудово".

За його словами, у нього особисто немає ніякого упередженого ставлення до чоловіків або до жінок, і в більшості офіцерів і генералів така сама позиція.

"У нас жінки є командири танків, у нас є артилеристи. Тобто жінці все під силу. І я мрію, щоб у нас жінки-генерали були в армії", – заявив він. За словами Хомчака, поки жінок-генералів у Збройних силах немає, але він "відчуває, що будуть".

Відео: Алеся Бацман / YouTube

Про те, що Верещук може очолити Міністерство оборони, заявив на початку березня, посилаючись на інформацію колег, позафракційний нардеп Олександр Дубінський.

Верещук 5 березня сказала "Українським новинам", що з нею такої можливості не обговорювали, але зазначила, що вона виступає за зміну Андрія Тарана на посаді міністра оборони та вважає за можливе призначення замість нього жінки. На запитання, кого б вона хотіла побачити у кріслі міністра оборони, нардепка сказала, що "точно не буде коректною", якщо скаже, кого б хотіла бачити на цій посаді.