Хворого на COVID-19 Кернеса перевозять у Німеччину – ЗМІ та соцмережі

Машини "швидкої" прибувають до аеропорту "Харків"
Фото: suspilne.media

Харківські пабліки та медіа публікують відео з району аеропорту, куди приїхали машини швидкої допомоги. Імовірно, мера Геннадія Кернеса спеціальним літаком доправлять до Німеччини для подальшого лікування. Це той самий борт, який перевіз до Берліна отруєного російського опозиціонера Олексія Навального, зазначає Суспільне.

16 вересня в аеропорту Харкова приземлився медичний борт із Нюрнберга, який, імовірно, має перевезти харківського міського голову Геннадія Кернеса на лікування у ФРН. У Кернеса діагностовано коронавірусну інфекцію.

Як зазначає Суспільне, літак Bombardier Challenger 604 із бортовим номером D-AFAD, який належить компанії FAI Aviation Group, перевозив у Німеччину російського політика Олексія Навального після отруєння.

Біля термінала аеропорту стоять автомобілі з номерами "0202", якими користується охорона й оточення міського голови, інформує кореспондент телеканала.

У Telegram-каналах розміщують відео машин швидкої допомоги, які прямували з району 17-ї міської лікарні.

Приблизно о 20.00 машини "швидкої" прибули до аеропорту, інформує медіа-група "Об'єктив".

Видання Kharkiv Today писало вдень 16 вересня, що на медичних консиліумах ухвалили рішення про необхідність транспортування Кернеса за кордон. На тлі основного захворювання Кернеса, який із 2014 року прикутий до інвалідного крісла, лікування COVID-19 утруднено, сказало джерело видання. За його інформацією, мера зараз під'єднано до апарата штучної вентиляції легенів, що потребує особливих умов перевезення.

Кернес востаннє з'являвся на публіці 23 серпня, на заходах до Дня міста та Дня національного прапора. 14 вересня ZN.UA повідомило, що він у перших числах вересня захворів, а минулого тижня його госпіталізували із двостороннім запаленням легенів. Джерела видання стверджували, що Кернес у комі. У міськраді заявили: мер на лікарняному, але цілковито контролює ситуацію в місті.