Ірина Геращенко назвала Зеленського "неучем", не здатним без папірця зв'язати двох слів

Геращенко: Зневажаю непрофесіоналів у всіх сферах
Фото: Iryna Gerashchenko / Facebook

Перший віце-спікер Верховної Ради, нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Геращенко заявила, що зневажає тих, хто "має нульову уяву про зовнішню політику, армію та безпеку  і пхається у президенти". Так вона прокоментувала кандидатуру шоумена Володимира Зеленського.

Шоумен Володимир Зеленський, який балотується в президенти України, – "неуч". Про це 23 березня у Facebook заявила перший заступник голови Верховної Ради, нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Геращенко.

"У мене є зневага до Зе. Як до неуча, непрофесійного, некомпетентного, інфантильного, переляканого, неготового до найвищої посади. Як до несамостійного. До людини, яка насаджує і сповідує ідеологію малороса, є малоросом і хоче зробити з України Малоросію",  написала вона.

Перший віце-спікер парламенту заявила, що зневажає Зеленського "за його нульові моральні якості".

"П'ять років він сміявся з України, з української армії у важкому 2014-му. Він знущався з [мера Києва Віталія] Кличка, [спікера Верховної Ради Андрія] Парубія, [екс-президента України Віктора] Ющенка, а сам без папірця не може зв'язати двох слів", – зазначила Геращенко.

За її словами, шоумен демонструє перед президентом РФ Володимиром Путіним раболіпство.

"Я зневажаю чоловіка, що хотів перед ворогом стати на коліна. Я ненавиджу ворога. І робитиму все, аби Путін відповідав за злочини перед Україною в Гаазі. А не домовлятимуся про капітуляцію. Я зневажаю всіх, хто повзає перед Москвою на колінах", – підкреслила Геращенко.

Вона зазначила, що управління державою – "важка праця, а не пошлий жарт".

"Зневажаю непрофесіоналів у всіх сферах. І особливо тих, хто має нульову уявлу про зовнішню політику, армію, безпеку  і пхається у президенти. А ще я зневажаю всіх кандидатів, які мовчать про загрозу Зе, бо бояться втратити доступ до телеканала або з кимось посваритися", – заявила перший віце-спікер.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. 8 березня Центрвиборчком затвердив остаточний список із 39 кандидатів у президенти.

Згідно з опитуванням, проведеним на початку березня групою SOCIS та Інститутом стратегічних досліджень та прогнозів "Янус", Зеленський лідирує у рейтингу кандидатів у президенти. За нього готові проголосувати 20,5% респондентів. Чинний президент України Петро Порошенко в цьому рейтингу другий із 13,3% підтримки.