Ірина Геращенко про вбивство Бабченка: Такої сильної ненависті я не відчувала дуже давно. Хоча ненависть – поганий порадник

Геращенко про вбивство Бабченка: Хочеться плакати. Хочеться битися
Фото: iportal.rada.gov.ua

Журналіст Аркадій Бабченко уособлював для українців справжню Росію, яка обов'язково відродиться, заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Убивство журналіста Аркадія Бабченка – це жах, у який не хочеться вірити, заявила у Facebook 29 травня перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Господи, навіщо я відкрила комп'ютер. Це не може бути правдою! Господи, це просто жах, у який не хочеться вірити. Аркадій... Співчуття твоїй родині... Для мене, для нас ти і є – Росія, справжня, яка колись обов'язково знову відродиться", – написала Геращенко.

Пізніше вона додала, що їй хочеться кричати і лаятися. "Говорити якісь страшні слова, які не може вимовляти вголос вихована дівчина. Хочеться плакати. Хочеться битися. Хочеться вийти на вулицю і піти туди, де збирається журналістська тусовка. І обійнятися. І вибачитися. І плакати. І зціпити зуби. І боротися. І ще більше ненавидіти, хоч ненависть – поганий порадник. Молитися. Об'єднатися. Такої сильної ненависті я не відчувала дуже давно. Такого спазму в горлі та болю за людиною. Ми були просто знайомі, не приятелі і не друзі, перетиналися на якихось подіях і по роботі, я читала його Facebook і публікації. І дуже шанувала, така рідкісна сьогодні дефініція", – написала перший віце-спікер Верховної Ради.

Убивство Бабченка в Києві. Що відомо на цей момент

29 травня на російського журналіста Бабченка, який працював у Києві, скоїли замах у під'їзді його будинку. Він помер у машині "швидкої".

Голова київської поліції Андрій Крищенко повідомив, що правоохоронці розглядають професійну діяльність Бабченка як основну версію вбивства. За фактом злочину поліція Києва відкрила кримінальне провадження.

Слідчий комітет РФ також відкрив кримінальну справу у зв'язку із загибеллю Бабченка. У відомстві заявили, що протягом останніх років в Україні "було вбито кількох російських громадян", зокрема журналіста Павла Шеремета, екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Там додали, що "не мають наміру залишати без уваги жорстокі злочини щодо громадян Росії".