Порошенко: Я не є координатором масових акцій. Ми не працюємо і не будемо працювати на дестабілізацію ситуації в країні

"Путін є мій ворог. Зеленський – усього лише опонент", запевняє політик
Фото: ЕРА
П'ятий президент України, народний депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко заявив в інтерв'ю, опублікованому 17 січня у виданні LB.ua, що не є координатором масових акцій на свою підтримку.

Порошенко запевнив, що його політична сила не працює на дестабілізацію України.

"Я не є координатором масових акцій. Ми не працюємо і не будемо працювати на дестабілізацію ситуації в країні. Але ще раз кажу: Майдан може організувати лише влада. Якщо вона діятиме так, уже незалежно від волі Порошенка, ситуація піде в рознос і цим уже точно скористається [президент Росії Володимир] Путін, Путін  мій ворог. [Президент України Володимир] Зеленський – усього лише опонент", – сказав він.

На запитання про те, що через одного політика люди не вийдуть на протести, Порошенко відповів, що їх можуть спонукати до цього дії влади.

"Слухайте, люди виходили і в -25 °C. І "тримали" площу довго. Тому ці ваші три тези не поділяю. Але скажу, що Майдан може організувати лише влада – своїми безглуздими діями. Маю наголосити: якщо влада отямиться, буде працювати на єдність країни для відсічі агресора, Петро Порошенко, "Європейська солідарність” і, переконаний, більшість демократичних сил підтримуватимуть це", – запевнив політик.

Контекст:

Порошенко був президентом України у 20142019 роках.

20 грудня 2021 року Порошенка повідомили про підозру в держзраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з ОРДЛО у 2014–2015 роках. Його адвокат говорив, що підозру "засунули у щілину хвіртки". За три дні до цього Порошенку намагалися вручити повістку про виклик до Державного бюро розслідувань у цій справі, але він сів в автомобіль і поїхав, а пізніше того самого дня вилетів з України.

"Порошенко категорично відкидає обвинувачення з боку влади і вважає їх класичним зразком сфабрикованих, політично мотивованих справ та чорного піару проти політичних опонентів", – заявили у партії "Європейська солідарність".

21 грудня Порошенко записав відеозвернення, у якому пообіцяв "не надати Офісу президента подарунка" і повернутися до України у січні.

12 січня 2022 року Порошенко повідомив, що прилетить рейсовим літаком із Варшави до Києва вранці 17 січня. Адвокат Ігор Головань заявив, що Печерський районний суд Києва дозволив затримати Порошенка, щоб доправити його на засідання суду. За інформацією екснардепа Ігоря Мосійчука, Державна прикордонна служба готується до затримання Порошенка в аеропорту.

Засідання Печерського райсуду Києва щодо обрання Порошенку запобіжного заходу призначено на 11.00 17 січня. Прокурори проситимуть суд заарештувати експрезидента.