"Я прийшла, вони всралися". Савченко заявила, що не збирається тікати

Савченко була присутня в парламенті, коли її позбавляли недоторканності
Фото: ЕРА

Позафракційний нардеп Надія Савченко назвала "суто політичною лінією" побоювання прокуратури, що вона, маючи закордонний паспорт, покине територію України.

Позафракційний народний депутат Надія Савченко вважає необґрунтованими побоювання прокуратури, що вона може покинути Україну. Про це вона заявила в Шевченківському райсуді Києва, який обирає нардепу запобіжний захід, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Розповідати про те, що я можу зникнути, виїхати, маю закордонний паспорт – це суто політична лінія", – сказала вона.

За словами Савченко, суд і "вся Україна" це розуміють.

"Вони почали кричати, що я не приїду, коли почали мене звинувачувати у цьому абсурді – я приїхала. Вони почали кричати, що я не прийду до Верховної Ради – я прийшла. Вони всралися. Тому проголосували, щоб мене посадити. Думали, що я втечу – я не втекла", – заявила нардеп.

Савченко вважає, що українська влада не хотіла показувати, як вона "сидить у камері-клітці так само, як сиділа в Росії".

"Не вийшло – я зайшла у клітку", – сказала вона.

22 березня парламент України позбавив Савченко недоторканності і дав дозвіл на її затримання й арешт. Того самого дня депутата затримали.

Нардепа підозрюють у підготовці терористичного акту, змові з метою насильницького повалення конституційного ладу, підготовці до посягання на життя державних діячів.

За словами адвоката Савченко Віктора Чевгуза, матеріали провадження у справі його підзахисної займають 246 сторінок.