"Я застряг у прикордонній зоні". Корбана не пустили в Україну й відібрали український паспорт

Корбан: Адвокати зараз розбираються
Фото: Телеканал ДніпроTV / YouTube

Українські прикордонники не пустили до країни голову територіальної оборони Дніпропетровської області, бізнесмена Геннадія Корбана. Про це 22 липня в Telegram повідомила "Страна".

Окрім цього, співробітники Держприкордонслужби відібрали в Корбана український паспорт.

На відео, яке опублікувало видання, прикордонники мотивують свої дії тим, що громадянство бізнесмена зупинили.

У коментарі "РБК-Україна" Корбан підтвердив, що намагався перетнути кордон Польщі та України у пропускному пункті "Смільниця" у Львівській області.

Бізнесмен уточнив, що в нього вилучили закордонний паспорт на підставі президентського указу про позбавлення громадянства.

"У результаті я не можу тепер в'їхати ні по одному документу: ні по військовому квитку, ні по "Дії", ніяк. По суті, застряг тут, у прикордонній зоні. Адвокати зараз розбираються, тому що не зрозуміло, за яким документом, наприклад, я можу повернутися назад [до Польщі]", – сказав Корбан.

Джерело "РБК-Україна" у правоохоронних органах підтвердило, що внутрішній та закордонний паспорти Корбана недійсні.

Водночас адвокат бізнесмена Андрій Йосипов у коментарі "Українській правді" заявив, що прикордонники не надали жодних документів, які підтверджують, що його клієнта позбавили громадянства.

За словами адвоката, на кордон прибули представники СБУ та ДБР.

Контекст:

Про ймовірне позбавлення громадянства Корбана ЗМІ повідомляли 20 липня.

Бізнесмен, за даними ZN.UA, перебував у Лондоні – відвідував сина. Співрозмовники "Української правди" в його оточенні говорили, що він виїхав з України як багатодітний батько малолітніх дітей.