Яценюк заявив, що за часів Януковича Україна підписала понад 50 документів, які посилювали її залежність від РФ

Яценюк: За часів Януковича в керівництві Української держави виникло безліч посадових осіб, безпосередньо пов'язаних із РФ
Скріншот: Народний фронт / YouTube

Екс-президент Віктор Янукович сам був повністю залежним від Росії і робив усе, щоб посилити вплив РФ в Україні. Про це заявив екс-прем'єр Арсеній Яценюк, викликаний як свідок на судовий процес у справі про держзраду Януковича.

З 2010-го до 2014 року за президентства Віктора Януковича було підписано понад 50 двосторонніх документів між Україною і Російською Федерацією. Про це колишній голова українського уряду Арсеній Яценюк сказав під час давання свідчень у справі про державну зраду Януковича, яку розглядають в Оболонському районному суді Києва, повідомляє прес-служба партії "Народний фронт".

"Ці документи були спрямовані на те, щоб Росія мала якомога більший економічний, політичний і безпековий вплив на Українську державу. У тому числі ці документи стосувалися і так званого співробітництва між Україною і Росією у сфері газу, у сфері атомної енергетики, де Україна ставилася в залежність в енергетичних питаннях від "Росатома", – стверджує Яценюк.

Він нагадав, що тими роками в "керівництві Української держави виникло безліч посадових осіб, безпосередньо пов'язаних" із РФ. "Міністр оборони України, голова Служби безпеки України, керівник особистої охорони Віктора Януковича взагалі були російськими громадянами", – підкреслив екс-прем'єр.

"Віктор Янукович був цілком і повністю залежний від Російської Федерації і персонально від президента Володимира Путіна", – додав він.

В Оболонському суді Києва розглядають справу за обвинуваченням Януковича в держзраді, пособництві у веденні війни та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей.