"Є конкретні проєкти. Роботи багато". Ярош – про плани на посаді радника головнокомандувача ЗСУ

Ярош розповів, що давно знайомий із Залужним
Фото: Дмитро Ярош / Facebook
Колишній лідер "Правого сектору", екснардеп, командир військового формування "Українська добровольча армія" Дмитро Ярош 2 листопада в ефірі програми "Донбас.Реалії" (проєкт "Радіо Свобода") розповів, що наказ про його призначення радником головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного підписали у жовтні.

Він не розповів деталей про те, як отримав пропозицію стати радником, але зазначив, що давно знайомий із Залужним. За словами Яроша, він не сумнівався щодо відповіді на пропозицію.

"Є вже конкретні проєкти, в тому числі мною запропоновані головнокомандувачу, він, відповідно, має певні плани. Це й залучення добровольчого потенціалу до діяльності Збройних сил України, це й робота з молоддю українською, там багато всяких аспектів. Я тільки сьогодні перший день, хоч наказ був ще 20 жовтня, але мені ще треба в курс справ увійти", – сказав Ярош.

Він зазначив, що "роботи багато", і висловив упевненість у тому, що її буде виконано.

"Я перебував на різних посадах у різних формуваннях, у мене у підпорядкуванні пройшло близько 10 тис. осіб. Відповідно, коли була ескалація навесні, переважна більшість цих людей [була] готова стати у стрій, знов таки ж, добробатів, Збройних сил і так далі. Зараз дуже важливо це все підсумувати, організувати, унапрямити. Я й зараз є командувачем ДУК, я звідти нікуди не дівся, просто ми про це не так багато говорили, але при тому всьому робили те, що від нас треба для захисту нашої державності" додав він.

Відповідаючи на запитання про можливість створення нових добровольчих батальйонів або їхню інтеграцію до ЗСУ, Ярош сказав, що це "буде видно за ситуацією".

"Наприклад, якщо буде широкомасштабне вторгнення РФ, і воно планується, ми про це знаємо, воно можливе у будь-який момент, добровольці можуть бути задіяні у дуже різних формуваннях, дуже різних аспектах, по різних схемах. Усього не можу говорити з різних причин", – додав він.

Контекст:

Ярош був керівником "Правого сектору" у 2013–2015 роках. Брав участь у бойових діях на сході України, які розпочалися у квітні 2014 року. У січні 2015 року дістав осколкове поранення у Донецькій області.

Ярош був народним депутатом України VIII скликання. Із 2016 року – лідер руху "Державницька ініціатива Яроша".

2 листопада він повідомив, що став радником Залужного.