Єрмак обговорив із радником Байдена ситуацію на полі бою та кроки сил оборони України щодо деокупації

Єрмак подякував США за "потужне лідерство" у підтримці України
Фото: president.gov.ua
Глава Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США Джо Байденом із нацбезпеки Джейком Салліваном. Про це він повідомив у Telegram 14 травня.

"Обговорили поточну ситуацію на полі бою з російськими загарбниками, а також актуальні дії сил оборони України з деокупації наших територій. Говорили про забезпечення єдності й підтримки України у протистоянні російській агресії під час зустрічі "Групи семи", яка відбудеться в середині травня у японському місті Хіросіма", – написав він.

Єрмак подякував США "за потужне лідерство в підтримці нашої країни та поверненні справедливого миру на Європейський континент".

Контекст:

США послідовно підтримують Україну в боротьбі з російською агресією, надаючи гуманітарну, фінансову та військову допомогу.

Пресслужба міноборони США оголосила, що станом на 9 травня загалом Сполучені Штати виділили Україні допомогу у сфері безпеки на суму понад $37,6 млрд від початку правління адміністрації Джо Байдена, зокрема понад $36,9 млрд – із початку неспровокованого та жорстокого вторгнення Росії 24 лютого 2022 року.