Єврокомісар Ган попередив, що в України є один рік на проведення базових реформ

Ган дав старт "Антикорупційній ініціативі ЄС" в Україні
Фото: EPA

У другій половині 2018 року впровадженню реформ може перешкодити передвиборчий процес, уважає комісар Євросоюзу з питань політики сусідства та розширення Йоганнес Ган.

В України є рік на проведення базових структурних реформ. Про це комісар Євросоюзу з питань політики сусідства та розширення Йоганнес Ган заявив на прес-конференції в Києві, повідомляє "Європейська правда".

"У нас залишився час до середини літа наступного року. Потім ми увійдемо в стан, коли настрої буде формувати передвиборчий процес, а це зазвичай не допомагає проводити реформи", – пояснив він.

За словами Гана, Верховна Рада повинна схвалити у цей термін медичну, пенсійну, земельну реформи і забезпечити проведення приватизації держпідприємств.

Комісар зазначив, що частина цих змін – непопулярна, що ускладнить їх схвалення ближче до виборів. Однак, на думку Гана, вони необхідні для розвитку України.

Ган також закликав українську владу якомога швидше впровадити європейські технічні стандарти для доступу українських підприємств до європейських ринків.

"Необхідно використовувати всі можливості Угоди про асоціацію та поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі", – підкреслив він.

1 червня Ган дав старт "Антикорупційній ініціативі ЄС" в Україні. Єврокомісар заявив, що наразі це найбільша програма підтримки ЄС у сфері боротьби з корупцією.

Чергові вибори президента України та вибори до Верховної Ради України мають відбутися у 2019 році.