Кабмін спрямує частину грошей, отриманих від МВФ, на соціальні виплати – Шмигаль

Отримання допомоги від МВФ не вплине на рішення України продовжувати співпрацю з фондом у рамках програми stand-by, зазначив Шмигаль

Фото: kmu.gov.ua
Кабінет Міністрів України планує спрямувати кошти з $2,7 млрд, отриманих від Міжнародного валютного фонду (МВФ), на соціальні виплати. Про це 26 серпня на засіданні уряду, яке транслювали на YouTube-каналі Кабміну, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"23 серпня ми отримали $2,7 млрд від МВФ. Це не кредит, а безповоротна допомога. Ці кошти сприятимуть макроекономічній стабільності, дозволять збільшити соціальні виплати та підтримати українську економіку на шляху її відновлення", – сказав Шмигаль.

Водночас отримання траншу від МВФ не вплине на рішення України продовжувати співпрацю з фондом у межах програми stand-by, додав глава Кабміну.

Контекст:

9 липня МВФ схвалив додаткову емісію спеціальних прав запозичення на $650 млрд. Гроші мають піти на відновлення світової економіки після кризи, пов'язаної з пандемією коронавірусу.

2 серпня рішення про виділення країнам – членам фонду $650 млрд ухвалила рада керівників МВФ.

23 серпня у МВФ заявили про набуття чинності рішення про розподіл грошей, із яких $2,7 млрд виділено Україні безповоротно. Цього дня в Нацбанку повідомили, що кошти надійшли на рахунок України.

У Мінфіні України говорили, що допомогу від МВФ можуть спрямувати на фінансування бюджету України.