Кабмін призначив заступників голів трьох облдержадміністрацій

Кабмін сьогодні вирішував кадрові питання
Фото: Кабінет Міністрів України / Facebook

Уряд України призначив заступників голів Одеської, Харківської та Чернігівської обласних державних адміністрацій.

Кабінет Міністрів України погодив призначення заступників голів трьох обласних державних адміністрацій, повідомив представник уряду у Верховній Раді України Василь Мокан у Facebook.

Першим заступником голови Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Кабмін призначив Бориса Волошенкова. Іще одним заступником голови Одеської ОДА став Костянтин Гой.

Антона Деньгуба призначили заступником голови Харківської ОДА, а Олену Думу – заступницею голови Чернігівської ОДА.

За інформацією одеського видання "Думская", Волошенков – батько одеського політика Дмитра Волошенкова, який до 2014 року очолював міську організацію Партії регіонів і теж обіймав посаду віцегубернатора. Волошенков-старший очолює громадську організацію "Одеса – Шанхай 1871". Окрім того, він керує одеським офісом адвокатської фірми "Актіо", уточнило видання.

Деньгуб у коментарі харківському міському сайту 057.ua повідомив, що після призначення відповідатиме в Харківській ОДА за масові комунікації, звернення громадян, внутрішню політику, культуру і туризм, а також за цифрову трансформацію.

Дума із січня до травня 2020 року працювала директоркою Фонду соціального страхування. Її усунули з посади за грубе порушення законодавства про працю, загальнообов'язкового державного соціального страхування та інших законів фонду, писало Суспільне 12 січня. Своє усунення з посади Дума назвала безпідставним і незаконним. Зараз вона очолює Всеукраїнську профспілку "Рідна земля".