Кабмін продовжив аналогове мовлення на окупованих територіях України

У березні 2018 року Кабмін ухвалив рішення щодо поетапного відключення аналогового телебачення
Фото: depositphotos.com
Вимкнення аналогового сигналу призведе до посилення іноземного впливу на інформаційний простір на окупованих територіях України, вважають у Кабміні.

Аналогове телевізійне мовлення на тимчасово окупованих територіях України буде доступним до відновлення територіальної цілісності країни. Таке рішення 16 грудня ухвалив Кабінет Міністрів, повідомляє "РБК-Україна".

Для визначених Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення каналів мовлення на територіях, що межують із Росією і тимчасово окупованими територіями, аналогове мовлення продовжують до відновлення суверенітету й територіальної цілісності України. Для каналів телерадіоорганізацій місцевого мовлення, які не мають ліцензій на цифрове мовлення, – до 31 березня 2021 року.

У Кабміні зазначили, що процес переходу телерадіоорганізацій на цифровий формат не закінчили у зв'язку з недостатнім фінансуванням, застарілістю матеріально-технічної бази й суттєвими витратами на створення якісного інформаційного продукту, необхідного для заповнення ефірного часу.

Вимкнення аналогового сигналу призведе до посилення іноземного впливу на інформаційний простір України, вважають в уряді.

У березні 2018 року Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про поетапне відключення аналогового телебачення з 1 липня 2018 року.

У липні 2018 року тодішня заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова повідомила, що на тимчасово окупованих територіях України поки не вимикатимуть аналогового мовлення.

У грудні 2019 року Національна рада України з телерадіомовлення погодила перенести строки відключення аналогового телебачення у країні на 1 червня 2020 року.