Кабмін України вже підготував основну частину аудиту держави – ЗМІ

Зеленський заявив, що результати аудиту держави Кабмін презентує протягом найближчих двох тижнів
Фото: president.gov.ua

У межах підготовки аудиту держави, який анонсував президент України Володимир Зеленський, нині триває верифікація даних усіх міністерств, повідомляє джерело "РБК-Україна" в Кабінеті Міністрів.

Кабінет Міністрів України вже підготував основну частину аудиту держави, який сьогодні під час виступу у Верховній Раді анонсував президент країни Володимир Зеленський. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерело в уряді.

За даними співрозмовника видання, спочатку презентація аудиту планували на другу половину листопада, однак після заяви Зеленського процес можуть прискорити.

Нині триває верифікація даних усіх міністерств.

"Аудит робиться із залученням аналітичних центрів. Координує процес прем'єрський Центр економічного відновлення. Аудит держави – це перша частина економічної стратегії 2030, яку прем'єр планує представити в кінці листопада – початку грудня", – повідомило джерело.

20 жовтня Зеленський повідомив, що протягом найближчих двох тижнів Кабмін України оприлюднить результати аудиту держави. Також президент анонсував презентацію стратегії економічного розвитку України на найближчі 10 років.

"Нам потрібно чітке бачення, куди й чому має рухатися наша економіка до 2030 року... Тому разом із результатами аудиту нашої держави чекаємо презентацію економічних векторів України до 2030 року", – сказав Зеленський.

14 серпня відбулася зустріч прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з представниками понад 50 українських компаній, під час якої обговорили питання розроблення національної економічної стратегії на 10 років. У дискусії також взяли участь представники Офісу президента і Національного банку.

За даними пресслужби Кабміну, на підставі ініціатив, закладених у документі, розроблять державні цільові програми, реалізація яких, як планують, стартує 2021 року.

"Національна економічна стратегія 2030" – це єдине економічне бачення всередині країни, що має стати орієнтиром для зовнішніх партнерів України. Це впевненість в майбутньому як для бізнесу, так і для населення загалом. Адже основою добробуту українців є саме економічний розвиток, який неможливий без відповідних рушіїв. Саме ця ідеологія лежить в основі для розробки стратегії", – цитує Шмигаля пресслужба Кабміну.