Кабмін України зняв заборону на експорт засобів індивідуального захисту

Кабмін зняв заборону на експорт засобів індивідуального захисту, яка діяла із 12 березня
Фото: depositphotos.com

Заступник міністра розвитку економіки України Тарас Качка заявив, що заборона на експорт засобів індивідуального захисту – остання заборона, яка діяла у країні у зв'язку з епідемією коронавірусу.

1 серпня сплив строк заборони на експорт засобів індивідуального захисту, який Кабінет Міністрів України ввів на початку епідемії коронавірусу. Уряд вирішив не продовжувати його дію. Про це повідомив у Facebook заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка.

"Заборону на експорт засобів індивідуального захисту знято. Це остання заборона на експорт, яка діяла у зв'язку з коронавірусом. Це тиха, але важлива новина. Мінекономіки і МОЗ дійшли згоди, що на сьогодні можна відійти від заборони до моніторингу експорту. Уряд підтримав це рішення. Відтак 1 серпня строк дії заборони сплив і не був продовжений", – зазначив він.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 3 серпня загальна кількість інфікованих коронавірусом в Україні становить 73 158 осіб, 1738 із них померли, 39 876 одужали.

Із 12 березня через поширення коронавірусної інфекції Кабінет Міністрів України ввів карантин у всій країні та заборонив українським компаніям експортувати засоби індивідуального захисту.