Кабмін України звільнив члена азартної комісії, якого НАБУ підозрює в хабарництві

Кабмін провів кадрові ротації в комісії з азартних ігор

Фото: gc.gov.ua

Кабінет Міністрів України провів кадрові ротації в Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей. Про це 2 грудня повідомив у Telegram народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Спочатку було звільнено весь склад азартної комісії на чолі з головою Іваном Рудим. Другим рішенням уряд перепризначив голову та чотирьох членів комісії, посаду члена комісії втратив лише Євген Гетьман.

Про те, що одного із членів комісії підозрюють в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України), повідомляло в серпні 2021 року Національне антикорупційне бюро України. Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід: узяття під варту з альтернативою внесення застави в розмірі 5 млн грн, повідомляла пресслужба суду.

ЗМІ писали, що йдеться про Гетьмана, який нібито допоміг одержати нагородну зброю голові комісії, повідомляв "Главком".

Контекст:

23 вересня 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про створення Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей. Її штат 230 працівників, зокрема голова та шестеро членів комісії.

Комісія займається ліцензуванням господарської діяльності, переоформленням, зупиненням та поновленням дії ліцензій у лотерейній сфері.

Наприкінці жовтня стало відомо, що КРАІЛ очолив ветеран АТО Іван Рудий.