Кабмін вніс зміни до статуту НАК "Нафтогаз України"

Тепер голову та членів правління компанії будуть призначати без подання наглядової ради
Фото: EPA

Постанову Кабінету Міністрів України від 6 березня про внесення змін до порядку призначення голови та членів правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України"опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр".

Кабінет Міністрів України вніс зміни до статуту Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Постанову Кабміну від 6 березня опубліковано 20 березня в державній газеті "Урядовий кур'єр".

Внесені Кабінетом Міністрів зміни стосуються правил призначення голови та членів правління компанії – тепер їх обиратимуть без подання членів наглядової ради.

16 січня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабмін ініціює перегляд контрактів із правлінням компанії, щоб встановити "ринкову зарплату, а не захмарну, а нагороди повністю залежатимуть від успіхів".

28 лютого "Економічна правда" з посиланням на джерела повідомила, що спостережна рада НАК "Нафтогаз України" вирішила продовжити контракт із Коболевим із місячним окладом у розмірі 2,08 млн грн. "Нове законодавство дає наглядовій раді держкомпанії повноваження приймати рішення щодо контрактів із менеджментом", – підкреслив співрозмовник видання. Контракт із Коболєвим "Нафтогаз" нібито продовжив на три роки, починаючи з 1 січня 2019 року. "Економічна правда" писала, що про це йшлося у листі голови спостережної ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд, адресованому Гройсману, який є в розпорядженні видання.

6 березня Кабінет Міністрів затвердив рішення про проведення відкритого конкурсу на посаду голови правління "Нафтогазу України".

Коболєв заявив, що не має наміру звільнятися за власною ініціативою. Він також сказав, що рішення Кабміну не продовжувати з ним контракт і оголосити новий конкурс суперечить українському законодавству.

Сьогодні Кабінет Міністрів України продовжить контракт із головою НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим на нових умовах, заявив глава українського уряду Володимир Гройсман.