Качура назвав умови відставки Авакова

Аваков очолює МВС України з 2014 року
Фото: EPA

Замінити міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова має гідна кандидатура, яка точно зможе управляти відомством, вважає народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура.

Народний депутат від "Слуги народу", заступник голови парламентського комітету з питань місцевого самоврядування та організації державної влади Олександр Качура в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів, за яких умов нинішнього міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова можуть відправити у відставку.

"Я вважаю, що Аваков перебуває на своєму місці. Я готовий проголосувати за зміну міністра Авакова на будь-якого іншого можливого кандидата, якщо буде відповідна позиція президента України. Тобто я в першу чергу буду спиратися на це. По-друге, треба, щоб у нас була достойна кандидатура, яка зможе точно керувати МВС. Однозначно є претензії, але треба кандидатура, щоб змінити міністра. Не можна просто міняти ні на кого", – вважає нардеп.

Качура стверджує, що запитував у депутатів, ким вони хочуть замінити Авакова. Але відповіді від них не одержав.

"Я говорю, добре, готовий підписати і проголосувати, якщо ви знайдете кандидата, який зможе його [Авакова] замінити. Ось така відповідь", – резюмував депутат.

Аваков очолює МВС України з 2014 року. Він входив до Кабінету Міністрів Арсенія Яценюка, Володимира Гройсмана, Олексія Гончарука та Дениса Шмигаля.

У жовтні 2019 року президент України Володимир Зеленський заявляв, що в новому уряді в Авакова є випробувальний строк.

У травні 2020 року Зеленський назвав Авакова "потужним міністром" і заявив, що той має довести до кінця розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.