Кандидат від УДАРу заявив про масовий підкуп виборців у Броварах із боку партії "За майбутнє"

Журналісти зазначають, що на місце викликали поліцію
Фото: brovary24.online
Видання "Бровари 24" 26 грудня опублікувало фото і відео з викриттям підкупу виборців у Броварах Київської області, де на 17 січня заплановано повторні вибори мера і депутатів міськради.

У Броварах кандидат від УДАРу викрив масовий підкуп виборців, який здійснювали на користь партії "За майбутнє". Про це повідомляє видання "Бровари 24".

"У приміщенні магазину, що належить Олені Дудар – доньці відомого забудовника та першому номеру в списку партії "За майбутнє", кандидатом від партії УДАР було виявлено близько тисячі продуктових пайків у пакетах, брендованих логотипом партії. До складу пайків входили: борошно, шоколадні конфети, зефір, макарони, цукор, олія", – йдеться в повідомленні.

Сайт "Бровари 24" зазначає, що на місце викликали поліцію. Прізвища кандидата від УДАРу, який виявив підкуп, портал не вказує.

"За новим законодавством, в’язниця загрожує не тільки гречкосіям, але і тим виборцям, хто продав голос за гречку", – нагадує видання.

Відео: БРОВАРИ 24 - Новини Броварів / YouTube

25 жовтня під час виборів депутатів Броварської міськради і міського голови правоохоронці виявили на дільницях пронумеровані бюлетені: звіривши номери на бюлетені і відривному талоні, можна з'ясувати, як проголосував конкретний виборець. Поліція Броварів повідомляла, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження у зв'язку з порушенням таємниці голосування.

Київський окружний адміністративний суд зобов'язав територіальну виборчу комісію провести у Броварах повторні вибори міського голови і депутатів.

Повторні вибори до міськради і мера Броварів призначено на 17 січня.