Каньє Вест здобув 60 тис. голосів на виборах президента США

Вест натякнув, що братиме участь у наступних президентських виборах
Фото: EPA

Американський репер Каньє Вест, який бере участь у виборах президента США у декількох штатах, натякнув, що балотуватиметься і 2024 року.

На виборах президента США з майже 160 млн американців, які взяли участь у голосуванні, приблизно 60 тис. підтримало репера Каньє Веста, повідомляє USA Today.

Незважаючи на скромний результат, Вест натякнув, що планує висунути свою кандидатуру на президентських виборах 2024 року: 4 листопада музикант розмістив у Twitter своє фото на тлі карти США з підписом Kanye 2024.

Вест заявив про намір балотуватися на посаду президента США 5 липня. За даними Associated Press, його прізвище внесли в бюлетені у 12 штатах.

3 листопада в США проводили основне голосування на виборах президента. На посаду претендує понад 10 кандидатів, головними конкурентами вважають чинного главу держави республіканця Дональда Трампа та ексвіцепрезидента демократа Джо Байдена. Явка на цих виборах стала рекордною за 120 років – у них взяло участь приблизно 160 млн американців.

Для перемоги на виборах необхідно здобути підтримку 270 з 538 вибірників. За підрахунками CNN, у Байдена зараз 253 виборщики, у Трампа – 214.

"ГОРДОН" стежить за подіями у США в режимі онлайн.