Кашин: Якщо система хоче, щоб ми повірили, нехай здасть Путіна

Олег Кашин: Здайте Путіна
Фото: Александр Коновалов / Facebook

Ознаками "гри у відлигу", яка спостерігається зараз у Росії, є звільнення активіста Ільдара Дадіна і виховательки Євгенії Чудновець, вважає російський журналіст Олег Кашин.

Система влади у Росії вміє здавати своїх губернаторів, міністрів, полковників, генералів, але ставки із кожним роком підвищуються, і їй пора б уже навчитися здавати і першу особу держави, якою зараз є президент РФ Володимир Путін, пише у колонці для "Радио Свобода" російський журналіст Олег Кашин.

"Він старіє, він примхливий і непередбачуваний, він часто своїми діями ставить під загрозу добробут системи. Нехай вони там на різних поверхах своїх веж подумають, чи не краще буде далі іти без нього – можливо, це виявиться вигідніше для всіх. Для силового та чиновницького стану, для державного бізнесу, для медійної та культурної еліти, яка, вочевидь, також не в захопленні від того, що їй доводиться із кожним днем усе активніше оспівувати першу особу", – вважає він.

На думку Кашина, "гра у відлигу", якою можна назвати останні події, зокрема звільнення активіста Ільдара Дадіна та виховательки Євгенії Чудновець, має бути переконливішою.

"А переконливим зараз може бути лише один крок – відмова від Путіна", – заявив журналіст.

Кашин пише, що всі звикли розуміти, що "ні на що, крім імітації, система не здатна, і що кожна ослаблена гайка через короткий час завжди виявиться закрученою із новою силою".