Керівників Національної академії аграрних наук України викрили на розкраданні майна – поліція

Під час обшуків поліцейські виявили та вилучили арсенал зброї
Фото: npu.gov.ua

Зловмисники неправомірно витрачали кошти, які було виділено на закупівлю сільськогосподарської продукції та гербіцидів, повідомляє пресслужба Нацполіції.

Нацполіція викрила керівництво Національної академії аграрних наук України та її структурних підрозділів у привласненні майна й одержанні неправомірної вигоди. Про це 27 листопада повідомляє пресслужба Нацполіції.

Правоохоронці встановили, що посадовці академії налагодили корупційні схеми. Вони укладали з комерційними структурами збиткові договори про спільну діяльність. Зокрема, аграрії документально занижували показники врожайності, а "залишок" врожаю ділили між собою та посадовцями академії. У корупційну схему входило також здавання в оренду за заниженими цінами земельних ділянок, яких в академії 480 тис. га.

Окрім цього, зловмисники неправомірно витрачали кошти, які було виділено на закупівлю сільськогосподарської продукції та гербіцидів.

Як зазначили в поліції, за "кришування" злочинної діяльності керівництво академії одержувало неправомірну винагороду.

Правоохоронці провели обшуки за адресами проживання посадовців та у приміщеннях академії в Києві, Львівській та Миколаївській областях. У підсумку, окрім документації, що свідчить про злочинну діяльність чиновників, поліцейські виявили та вилучили арсенал зброї. У підвальному приміщенні Національної академії аграрних наук України зберігали чотири гранатомети РПГ, автомати АКС-У, пістолети, гранати – РГД-5 і Ф-1, два артилерійські снаряди калібру 23 мм та набої різного калібру.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами), ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних у злочинний спосіб) та ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.